Διάλεξη οινογνωσίας

 

Στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων “θέματα ποιότητας και υγιεινής τροφίμων” που διαπραγματεύεται φέτος το τμήμα Β-πληροφορικής, οργανώθηκε στις 3/4/2024 διάλεξη οινογνωσίας. Η διάλεξη έγινε σε χώρο του Επιμελητηρίου Φλώρινας, από τον Γεωπόνο Οινολόγο δρ.Κοσμά Ρούφα.

Ο κ.Ρούφας αναφέρθηκε κυρίως στους τοπικούς οίνους της περιοχής Φλωρίνης και Αμυνταίου, στα ιδιαίτερα και μοναδικά χαρακτηριστικά τους, στην αξία του τοπικού αμπελώνα της περιοχής μας. Επίσης παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά των οίνων ως ιδιαίτερο τρόφιμο, και μας “ξεκλείδωσε” πολλά μυστικά της ποιότητάς και της γευστικής αξίας τους, καθώς και θέματα ασφάλειας και καταναλωτικού ενδιαφέροντος. Η διάλεξη έκλεισε με πολύ ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία κάποιων χαρακτηριστικών ετικετών της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην εκδήλωση είχαμε την χαρά να παρευρίσκονται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ.Σαπαλίδης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για την διάθεση του χώρου, καθώς και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Β/θμιας κ.Αλεξιάδης. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον κ.Ρούφα για την εξαιρετική παρουσίαση, τον χρόνο και το μοναδικό μεράκι του.